Yritys

Finnglass:n juuret ovat 70-luvun alussa, jolloin Alavudelle perustettiin Tähtilasi Oy. Nykyisin Finnglass:n omistavat Timo Saukko ja Markku Manninen omistamansa Nordic Glass Oy:n kautta.

Finnglass tunnetaan teknisesti edistyneenä toimittajana rakennuslasipuolella. Yksikössä on kehitetty sähkölämmitteinen lasi, jota on menestyksekkäästi valmistettu yli 25 vuotta. Yksikön asiakkaina toimivat asiakkaat kotimaassa sekä maailman suurimmat julkisivu-yhtiöt vaativissa kohteissa. Merkittävää vientiä yksiköllä on ollut yli 20 vuotta pohjoismaihin, Venäjälle sekä muualle Eurooppaan. Finnglass – yksikössä ovat keskeiset prosessit saman katon alla; suunnittelu, lasien lujuuslaskennat, lasien sähkösuunnittelu, leikkuu, hionnat, karkaisu, laminointi, sähkölämmitteisen lasin valmistus ja eristyslasien valmistus.

Tuotanto

Tehtaallamme ovat kaikki keskeiset tuotantoprosessit saman katon alla ja siten tuotteiden laatua ja toimitusaikaa voidaan valvoa parhaiten.

Projektihankkeen aluksi osallistumme tarvittaessa suunnitteluun yhdessä asiakkaan, arkkitehdin ja suunnittelijoiden kanssa. Tällöin määritellään lasien tekniset ominaisuudet, toleranssit ja lujuustekniset seikat huomioiden asiakkaan vaatimukset sekä olemassa olevat rakentamismääräykset ja ohjeet. Määrittelyissä hyödynnämme yli 25 vuoden kokemustamme maailman vaativimmista kohteista. Tarvittaessa tilauksen yhteydessä laseihin tehdään yksityiskohtaiset suunnitelmat ja CAD piirustukset detaljeineen. Sähkölämmitteisten lasien suunnittelu sisältää myös tarvittavan sähköteknisen dokumentoinnin lasien osalta.

Volyymituotteissa asiakkaiden tilaukset menevät suoraan toiminnanohjausjärjestelmäämme, johon tuotteiden tarvitsemat prosessit määritellään tilauksen syöttövaiheessa. Lasit leikataan, hiotaan tarvittavalla hionnalla, karkaistaan, lämpölujitetaan, laminoidaan, kasataan lopputuotteiksi . Sähkölämmitteiset lasit myös testataan yksilöllisesti. Testauksesta toimitamme mittauspöytäkirjat lasien mukana asiakkaalle.

Tarvittaessa autamme asiakastamme määrittelemään standarditasoa korkeammat laatuvaatimukset ja erikseen sovittaessa toimitamme sovitusta laatutasosta myös mittauspöytäkirjat lasien toleransseista asiakkaalle, jolloin toimitetusta laatutasosta voidaan varmistua. Toimimalla meidän kanssamme asiakas saa käyttöönsä ylivertaisen kokonaisosaamisen alalta.

Kone- ja laitetoimittajissa luotamme alan johtaviin toimittajiin. Lisäksi useita koneita on optimoitu oman kehitystyön tuloksena vastaamaan paremmin asiakkaidemme ja tuotteidemme vaatimuksia.